piatok 17. apríla 2009

Miskolc-Tápolca

At Easter Sunday we made a small trip to neighbour Hungarian thermal cave-spa in city Miskolc-Tapolca In the middle of the north-east Hungary, in the tourist area of town Miskolc is located cave baths. Miskolc-Tapolca is surrounded by 1,150 per hectare oak, birch and pine woods. Spas are famous for their therapeutic effects since the 16th century. According to medical research in the cave air is extremely beneficial effects on katarové respiratory problems. For the world is considered miracle spring water in a local cave system, so that its temperature can reach up to 20 to 28 C, which is in the unique karst formations. Nicely restored, expanded and modernized cave spa provide guests with even a curious experience. You can swim in the rocky depths, recesses and narrow corridors of the cave. In the cave you are waiting and entertainment facilities in the garden and children's outdoor pool. Services complex treatment: Hydrotherapy, tangentor, treatment and a refreshing massage, electrotherapy, rheumatic room, sauna.

Cez Veľkonočný pondelok sme si urobili malý výlet do susedných Maďarských termalných jaskynných kúpeľov v meste Miskolc- Tapolca.
V centre regiónu severovýchodného Maďarska, v rekreačnej oblasti mesta Miskolc sa nachádzajú jaskynné kúpele. Miskolc-Tapolca je obklopená 1150 hektárovým dubovým, brezovým a borovým lesom.Kúpele sú známe svojimi terapeutickými účinkami už od 16. storočia. Podľa lekárskeho výskumu vzduch v jaskyni má mimoriadne priaznivý vplyv na katarové dýchacie problémy. Za svetový div je považovaná voda v studničkách tunajšieho jaskynného systému, preto že jej teplota dosahuje až 20 - 28 C, čo je v krasových útvaroch ojedinelé. Pekne obnovené, rozšírené a zmodernizované jaskynné kúpele poskytujú hosťom naprosto kuriózny zážitok. Môžete sa kúpať v skalných hlbinách, výklenkoch a v úzkych jaskynných chodbách. V jaskyni Vás čakajú aj zábavné zariadenia, v záhrade detský a otvorený bazén. Služby liečebného komplexu: hydroterapia, tangentor, liečebná a osviežujúca masáž, elektroterapia, reumatológická ordinácia, sauna.

2 komentáre:

  1. Dear Maria,
    Tha fact is that I have never been in the bath. You raised my interest to visit it once. Thank you for this and for the beautiful presentation.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. That sounds interesting. I didn't know you had anything like it where you live.

    OdpovedaťOdstrániť