piatok 22. mája 2009

A wonderful Message by George Carlin:



The paradox of our time in history is that we have taller buildings but shorter tempers, wider freeways, but narrower viewpoints. We spend more, but have less, we buy more, but enjoy less.

We have bigger houses and smaller families, more conveniences, but less time.

We have more degrees but less sense, more knowledge, but less judgment, more experts, yet more problems, more medicine, but less wellness.

We drink too much, smoke too much, spend too recklessly, laugh too little, drive too fast, get too angry, stay up too late, get up too tired, read too little, watch TV too much, and pray too seldom.

We have multiplied our possessions, but reduced our values.
We talk too much, love too seldom, and hate too often.
We've learned how to make a living, but not a life.

We've added years to life not life to years.

We've been all the way to the moon and back, but have trouble crossing the street to meet a new neighbor.
We conquered outer space but not inner space.
We've done larger things, but not better things.
 We've cleaned up the air, but polluted the soul.
We've conquered the atom, but not our prejudice.
We write more, but learn less.
We plan more, but accomplish less.
We've learned to rush, but not to wait.
We build more computers to hold more information, to produce more copies than ever, but we communicate less and less.

These are the times of fast foods and slow digestion, big men

and small character, steep profits and shallow relationships.

These are the days of two incomes but more divorce, fancier houses, but broken homes.

These are days of quick trips, disposable diapers, throwaway morality, one night stands, overweight bodies, and pills that do everything from quiet, to kill.

It is a time when there is much in the showroom window and nothing in the stockroom.

A time when technology can bring this letter to you, and a time when you can choose either to share this insight, or to just hit delete.

Remember, spend some time with your loved ones, because they are not going to be around forever.

Remember, say a kind word to someone who looks up to you in awe, because that little person soon will grow up and leave your side.

 Remember to give a warm hug to the one next to you, because that is the only treasure you can give with your heart and it doesn't cost a cent.

Remember, to say, "I love you" to your partner and your loved ones, but most of all mean it.

 A kiss and an embrace will mend hurt when it comes from deep inside of you.

Remember to hold hands and cherish the moment for someday that person will not be there again.

Give time to love, give time to speak, and give time to share the precious thoughts in your mind.

HOW TO STAY YOUNG

1. Throw out nonessential numbers. This includes age, weight and height. Let the doctor worry about them. That is why you pay him/her.
2. Keep only cheerful friends. The grouches pull you down.
3. Keep learning. Learn more about the computer, crafts, gardening, whatever. Never let the brain idle. "An idle mind is the devil's workshop." And the devil's name is Alzheimer's.
4. Enjoy the simple things.
5. Laugh often, long and loud. Laugh until you gasp for breath.
6. The tears happen. Endure, grieve, and move on. The only person who is with us our entire life, is ourselves. Be ALIVE while you are alive.
7. Surround yourself with what you love, whether it's family, pets, keepsakes, music, plants, hobbies, whatever. Your home is your refuge.
 8. Cherish your health: If it is good, preserve it. If it is unstable, improve it. If it is beyond what you can improve, get help.
 9. Don't take guilt trips. Take a trip to the mall, to the next county, to a foreign country, but NOT to where the guilt is.
10. Tell the people you love that you love them, at every opportunity.

 AND ALWAYS REMEMBER:

 Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

If you don't send this to at least 8 people.... Who cares?
 


 Báječná správa od Georga Carlina:


 Paradoxom týchto čias z hľadiska histórie je, že máme vyššie budovy ale kratšie charaktery, širšie diaľnice ale užšie výhľady. Míňame viacej ale máme toho menej, mnoho toho nakupujeme avšak užívame si menej.Máme väčšie domy ale menšie rodiny, viac  vymoženosti ale menej času.

Máme viacej stupňov ale menej významu, viac vedomostí, ale menej úsudku, viac odborníkov a ešte viac problémov, viacej liekov a slabšie zdravie.

 Pijeme príliš, príliš veľa fajčíme,  príliš ľahkomyseľne utrácame, smejeme sa príliš málo, riadime príliš rýchlo, príliš sa zlostíme, ponocujeme až príliš dlho, vstávame príliš unavení, príliš málo čítame, na televíziu čumíme  príliš veľa a  modlíme sa príliš zriedkavo.

Znásobujeme naše majetky ale znižujeme naše hodnoty.  Príliš veľa rozprávame,  príliš zriedkavo milujeme a nenávidíme príliš často.  Naučili sme sa ako si zarobiť na živobytie, ale nenaučili sme sa žiť. Pridali sme roky životu nie však  život rokom.

Absolvovali  sme cestu  na Mesiac a späť, ale mame problémy s prejdením ulice aby sme sa stretli s novým susedom.

Dobili sme vonkajší priestor, ale nie vnútorný . Vyčistili sme  ovzdušie ale znečistili svoje duše. Vyrobili sme veci  väčšie nie však lepšie.  Dobyli sme atóm ale nie naše predsudky. Píšeme veľa ale učíme sa menej .  Plánujeme veľa ale plníme menej.  Naučili sme sa ponáhľať ale nie čakať.

 Vyrábame veľa počítačov aby sme v nich uschovali viac informácii, vytvárame viac kópií ako kedy predtým, ale komunikujeme  čoraz menej.

Sú časy rýchlych občerstvení a pomalého trávenia, veľkých mužov a nízkych charakterov, mimoriadnych ziskov a plytkých vzťahov.

Sú to časy  dvoch príjmov, ale je viac rozvodov, prepychových domov a rozbitých domovov.

Sú to časy rýchlych ciest, jednorazových plienok, konzumnej morálky, vzťahov na jednú noc, nadváhy tiel a  práškov, ktoré urobia všetko od upokojenia po zabitie. To sú časy, keď je toho veľa vo výkladoch  a nič na sklade.

Doba, keď technológie vám môžu doručiť tento list a  čas, keď vy  si môžete vybrať, či sa budete podieľať s týmto pohľadom  alebo jednoducho stlačíte vymazať.

Nezabudnite  stráviť istý čas so svojimi blízkymi, pretože oni tu nebudú naveky.

Nezabudnite povedať milé slovo niekomu, kto hľadí na vás s údivom, pretože tá mala osoba čo chvíľu vyrastie a opustí vás.

 Nezabudnite dať  teplé objatia niekomu vedľa vás, pretože to je jediný poklad, ktorý môžete dať s vaším srdcom a nestojí vás to ani  cent.

Nezabudni povedať "Milujem ťa"  svojmu partnerovi a svojim milovaným, pretože to znamená najviac zo všetkého.

Bozk a objatie uzdravia bolesť najmä ak  prichádzajú z hlbín vášho vnútra.

Nezabudnite držať  za ruky a uschovať v láske okamihy pre časy keď tá osoba tam nebude znovu.

 Vyhradiť si čas pre lásku,  čas na rozhovor,  čas na podelenie sa o drahé myšlienky vo svojej mysli.

Ako zostať MLADÝM?

1) Zbavte sa čísiel, ktoré nemajú žiaden význam. Patrí sem aj vek, váha a výška. Nechajte svojho lekára sa o ne starať. Veď to je dôvod, prečo mu (jej) platíte.

2) Majte len veselých priateľov.  Mrzutí vás iba ťahajú dole.

3) Učte sa stále.Učte sa viac o počítači, o remeslách, záhradníčení o čomkoľvek.  Nenechajte rozum nikdy zaháľať. Nečinná myseľ je "Diablova dielňa". Meno tohto diabla je  Alzheimerová choroba.

4)  Užívajte si jednoduché vecí.

5) Smejte sa často, dlho a nahlas.  Smejte sa až budete lapať po dychu.

6)  Slzy prichádzajú. Vytrvať, pretruchliť a a ísť ďalej.  Jediná osoba, ktorá je s nami celý náš  život sme my sami.  Buďte živý, kým ste nažive.

7)  Obklopte sa tým čo máte radi, či už je to rodina, domácich miláčikovia, suvenírmi, hudbou, rastlinami, záľubami, čímkoľvek.  Váš domov je vaše útočisko.

8)  Ochraňujte si svoje zdravie: V prípade, ak je dobré, chráňte si ho. Ak je labilné napravte si ho. Ak je to nad rámec toho, čo ste schopní sami napraviť pohľadajte si pomoc.

9) Nerobte trestuhodné výlety.  Urobte si výlet do nákupného centra, do ďalšieho okresu, do cudzej krajiny, ale nie tam kde je je to, kde je previnenie.

10)  Povedzte ľuďom, že ich milujete, že ich milujete za každej okolností.

Vždy si pamätajte:

Život sa nemeria podľa počtu nádychov, ale podľa okamihov, ktoré vám zadržia dych.

Ak nepošlete túto správu aspoň 8 ľuďom ....Koho to zaujíma?


1 komentár:

  1. He was a wonderful and so funy. I remember watching him years ago. This was a delight to read. Sending smiles and have a nice day. Sandy

    OdpovedaťOdstrániť